Actueel

‘Je leert zowel je grenzen herkennen als aangeven’

22 februari 2018 - Gestalt-Art therapie, een therapievorm die niet uitgaat van ziekte, maar helemaal gericht is op gezondheid. Om dit voor iedereen toegankelijk te maken, is Stichting Bevordering Gestalt Art opgericht.

> lees meer

Actieve vakanties voor mensen met een beperking: zwemmen, bowlen en de kroeg in

20 februari 2018 - TOF Vakanties organiseert vakantieweken voor mensen met een verstandelijke beperking. De vakanties worden begeleid door vrijwilligers, zoals Kathleen Boiten. Zij gaat al zeven jaar mee en vertelt over haar ervaringen.

> lees meer

Speciaal voor brussen: een doeboek

16 februari 2018 - Vier jaar lang heeft Anjet van Dijken geleurd om brussen – broers en zussen van kinderen met een (chronische) ziekte – onder de aandacht te brengen. 'Toen ik aan Hester Rippen, de directeur van Kind&Ziekenhuis, voorstelde er een boek over te maken, was ze gelijk enthousiast: "Natuurlijk moet dat er komen!"'

> lees meer

Vrijwilligers aan het woord over het Roads Maatjesproject

15 februari 2018 - Het Roads Maatjesproject koppelt deelnemers met een psychiatrische achtergrond aan vrijwilligers. Daarmee wil het project eenzaamheid onder mensen met een psychiatrische achtergrond doorbreken. Lees ervaringsverhalen van vrijwilligers van het Maatjesproject lezen.

> lees meer

Op de juiste plek herstellen op de spoedafdeling van Groenhuysen

14 februari 2018 - In West-Brabant kunnen deze oudere kwetsbare patiënten terecht op de spoedafdeling van VVT-instelling Groenhuysen. Een Specialist Ouderengeneeskunde, verpleegkundige en fysio- en ergotherapeuten stellen er een behandelplan op om je snel op de been te helpen.

> lees meer

Het nieuwe vrijwilligerswerk volgens NLvoorelkaar: van toiletbril installeren tot samen op stap

14 februari 2018 - In 2011 richtten Patrick en Mathijs NLvoorelkaar op, een platform waar hulpvragers en vrijwilligers elkaar kunnen vinden voor de meest uiteenlopende klussen. Zeven jaar later zijn maar liefst 41 gemeenten aangesloten en heeft het platform meer dan 60.000 gebruikers. We spraken Anne Theelen van NLvoorelkaar over het platform.

> lees meer

Het begint met taal, ook voor jonge nieuwkomers

13 februari 2018 - Vier vrijwilligersorganisaties startten in 2017 een proef om met taal de kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten. Bibliotheek Oostland (Pijnacker-Nootdorp/Lansingerland) was een daarvan. Dit jaar vindt de landelijke uitrol plaats.

> lees meer

Roads Maatjesproject: veerkracht voor mensen met psychiatrische achtergrond

12 februari 2018 - In vijftien jaar is het Roads Maatjesproject uitgegroeid tot een succesvol initiatief. Het project koppelt deelnemers met een psychiatrische achtergrond aan vrijwilligers. Daarmee wil het project eenzaamheid onder mensen met een psychiatrische achtergrond doorbreken. Projectcoördinator Jorise de Boer aan het woord over wat het de maatjes oplevert.

> lees meer

Stichting Opkikker: een onvergetelijke dag voor gezinnen met chronisch ziek kind

7 februari 2018 - Stichting Opkikker verzorgt dagen van ontspanning voor gezinnen waarvan het kind chronisch ziek is. 'Wij ontnemen ze een dag alle zorgen. Je ziet ze gedurende de dag steeds meer ontspannen. Dat is niet te beschrijven', vertelt Manfred van Leeuwen, vrijwilliger bij de stichting.

> lees meer

‘We gaan uit van de mogelijkheden’

6 februari 2018 - ‘Het is meer een dagprogramma dan een dagbesteding,’ vertelt Tamara Kroeze over de buitenactiviteiten voor jongdementerenden. ‘De deelnemers voelen zich tijdens het werk verantwoordelijk, autonoom en kunnen zich volledig focussen.’

> lees meer