Actueel

Het samenwerkingsconvenant Eerstelijns verblijf in Drenthe

22 november 2017 - Sinds vorig jaar november hebben de 5 samenwerkingspartners en de huisartsen in de regio aan het convenant gewerkt. Het doel is de realisatie van een eenduidige, gezamenlijke werkwijze. Het gezamenlijk streven is voorspoedige terugkeer van patiënten naar hun oorspronkelijke woonsituatie.

> lees meer

Meerwaarde van een Ouderenteam – Maatschappelijke weging van opbrengsten en kosten

22 november 2017 - Het Ouderenteam onderzoekt kwetsbare ouderen aan huis, bemiddelt zorg, voert kortdurende behandelingen uit en begeleidt de situatie tot een nieuw evenwicht bereikt is. Wat is de waarde van het Ouderenteam? En wat zijn de effecten van de interventies van het Ouderenteam?

> lees meer

ZorgnaZorg zicht op beschikbare capaciteit zorginstellingen via Zorgmonitor

17 november 2017 - ZorgnaZorg heeft in eigen beheer een Zorgmonitor ontwikkeld. Deze geeft een actueel en specifiek beeld van de beschikbare capaciteit in de deelnemende zorginstellingen. Hierdoor kunnen patiënten vanuit het ziekenhuis zonder onnodige wachttijd doorstromen naar de zorginstelling van hun voorkeur.

> lees meer

Stichting Omnia spiegelt zich aan de samenleving

17 november 2017 - Dicht bij de mensen, laagdrempelig, integraal en met korte lijntjes: in Eindhoven laat stichting Omnia zien hoe effectieve preventieve jeugdhulp en opvoedondersteuning voor ouders eruit kan zien. Dat lukt goed door inwoners zelf als uitgangspunt te nemen.

> lees meer

Hoe het verhaal van een landschap twee culturen samenbrengt

16 november 2017 - Kunst, sociaal ontwerp en zorg gaan heel goed samen. Zo goed, dat het cliënten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en ‘gewone’ mensen met elkaar verbindt. En veel goed doet. Dat bewijst een uniek project in Deurne.

> lees meer

Beschikbaarheid ELV-bedden in Zuid-Limburg gestroomlijnd met ELV-loket

16 november 2017 - In het indiceren van de ELV-bedden hebben huisartsen een centrale rol gekregen. Zij hebben echter geen enkel zicht op het aantal bedden dat voor kortdurend eerstelijns verblijf beschikbaar is en waar deze bedden zich bevinden. Zorgorganisatie ZIO lanceerde hiertoe het ELV-loket.

> lees meer

Stichting Vier het Leven bezorgt ouderen een koninklijke avond

14 november 2017 - Annerieke Vonk begon in 2005 samen met een vriendin de stichting Vier het Leven. Samen met vrijwilligers bezorgen ze ouderen een onbezorgde avond uit. Daar bleek veel behoefte aan te zijn: de stichting groeit sindsdien als kool.

> lees meer

Bouwen aan je toekomst met de Sport Club Academy

13 november 2017 - Veel jeugd van de tafeltennisvereniging VVV in Leidschendam bleek interesse te hebben om als trainer aan de slag te gaan. Zo kwam Werff Thomas op het idee voor de Sport Club Academy. In vrijwilligerswerk kunnen jongeren hierin hun competenties ontwikkelen.

> lees meer

Kwaliteitsverbetering van gehandicaptenzorg: Ik doe mee!

9 november 2017 - Het doel van ‘Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit’ is ons samen sterk te maken voor een beter leven voor mensen met een beperking die elke dag veel zorg nodig hebben in hun nabije omgeving. Dit doen we door acties, verhalen en bijeenkomsten voor de cliënten, familieleden, vrienden en begeleiders.

> lees meer

GGZ-triagist op de spoedpost: betere behandeling door de juiste kennis op de juiste plaats

8 november 2017 - Steeds meer artsen krijgen mensen met complexe psychische problemen te zien. Niet elke arts heeft de kennis in huis om goede hulp te bieden. In Noord-Limburg werkt een gespecialiseerde triagist op de spoedpost van huisartsen. Overdag werkt ze bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid in Noord-Limburg, buiten kantooruren op de spoedpost in Venlo. Dit heeft veel voordelen.

> lees meer