Actueel

Het UZnetwerkcafé helpt medewerkers zorg en welzijn bij netwerk en loopbaan

19 september 2017 - Begin 2016 startte Utrechtzorg het UZnetwerkcafé. Een laagdrempelige bijeenkomst voor medewerkers zorg en welzijn die vijf keer per jaar bij verschillende werkgevers in de regio plaatsvindt. Op jaarbasis voeren zo’n 150 medewerkers in het café een loopbaangesprek met een loopbaancoach. En soms met een nieuwe baan in zorg en welzijn als resultaat.

> lees meer

‘Afgedankte’ praatpalen krijgen hoofdrol in dementievriendelijke samenleving

14 september 2017 - Hoe zorg je ervoor dat mensen met dementie langer voor zichzelf kunnen blijven zorgen, zelfstandig naar buiten kunnen en mee kunnen blijven doen in de wijk? Lees over een prachtig initiatief met ‘afgedankte’ praatpalen in de hoofdrol. En teken ook voor een dementievriendelijk Nederland.

> lees meer

UPDATE: Hoe is het met… actieplan Voor Mekaar dat eenzaamheid bestrijdt

12 september 2017 - Hoe zit het met de eenzaamheid in Rotterdam, sinds het actieprogramma Voor Mekaar in Rotterdam van start is gegaan? In 2016 is de gemeente gestart met de huisbezoeken. 34.000 zelfstandig wonende ouderen in Rotterdam hebben een aanbod voor een bezoek gekregen. 

> lees meer

Leren en werken in de Zeeuwse zorg en welzijn via FluenZ-formule

7 september 2017 - ViaZorg in Zeeland werkt al ruim 20 jaar aan een goede aansluiting tussen het onderwijs en de beroepspraktijk van zorg en welzijn. Dat doet de organisatie samen met leerbedrijven en scholen. In de FluenZ-formule staat leren en werken in de Zeeuwse zorg en welzijn centraal, een formule die werkt.

> lees meer

Transvorm Roadshow: zelf verantwoordelijk voor je werkgeluk

5 september 2017 - Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen werkgeluk. Dat is de boodschap van de Transvorm Roadshow 'Maak werk van jezelf'. Deze show maakt medewerkers in zorg en welzijn bewust van thema’s als mobiliteit, zelfregie en duurzame inzetbaarheid.

> lees meer

Zien bewegen, doet bewegen: ‘Als de buurman het kan, kan ik het ook.’

31 augustus 2017 - Het begon allemaal met een Wii Balansbord. Maar dat bleek achteraf toch niet zo succesvol om mensen met dementie aan het bewegen te krijgen. Daarna werd samen met een jonge tophandballer een beweegmodule voor ouderen ontwikkeld. Dit beweegprogramma projecteren ze nu via de Qwiek-up op een groot scherm of muur om de bewoners van de Elsresidentie in Sittard te laten bewegen.

> lees meer

De Keizer Senior Wonen over de charme van het ouder worden

29 augustus 2017 - Ouder worden heeft ook zo zijn charmes. Dat benadrukt Betsy de Keizer in de lezingen die zij door heel Nederland voor mede-senioren geeft. Ze laat hen zien hoe zij dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen en hulpmiddelen comfortabel en zelfstandig langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

> lees meer

Burenhulp Haarlem blaast ouderwetse burenhulp nieuw leven in

23 augustus 2017 - Beter een goede buur dan een verre vriend, zo luidt het spreekwoord. Buren met wie je een praatje kunt maken of op wie je kunt rekenen als het nodig is, maken het dagelijks leven dan ook een stuk aangenamer. Maar burenhulp is niet meer altijd zo vanzelfsprekend. Reden voor Burenhulp Haarlem om de ouderwetse Burenhulp weer nieuw leven in te blazen.

> lees meer

Stichting Lotje tovert een glimlach op het gezicht van een kind

22 augustus 2017 - ‘Wij geloven dat iedereen een stipje op de horizon kan zijn’, vertelt Els Kodde. Samen met haar man heeft ze in 2012 Stichting Lotje opgericht om kinderen in Den Haag die het echt nodig hebben te helpen. ‘Wij hebben gemerkt hoe kleine dingen een groot verschil maken voor een kind.’

> lees meer

WeNS-medewerker bezorgt bewoners quality time

17 augustus 2017 - Een boek lezen, spelletje doen, of gewoon gezellig in gesprek over dagelijkse onderwerpen. Kortom, een stukje extra quality time. Daar staan de jongeren tussen de 16 en 18 jaar voor die in de vroege avonduurtjes als WeNS-medewerker bij Cicero Zorggroep de oudere bewoners gezelschap houden.

> lees meer