Bouwen aan je toekomst met de Sport Club Academy

Bouwen aan je toekomst met de Sport Club Academy

Werff Thomas is actief lid en trainer bij tafeltennisvereniging VVV in Leidschendam. Ook is hij initiatiefnemer van de Sport Club Academy. Veel jeugd van de vereniging bleek interesse te hebben om als trainer aan de slag te gaan bij de sportclub.

Zo kwam Thomas op het idee hen daarin te coachen door kleine opdrachten te bedenken. Dit sloeg zo goed aan dat Thomas ging kijken hoe hij het plan professioneler kon uitrollen. Dat mondde uit in de Sport Club Academy. Deze laat jongeren door vrijwilligerswerk bij hun sportvereniging vaardigheden opdoen en competenties ontwikkelen die hen verder helpen, bijvoorbeeld richting een toekomstige opleiding.

Prestatiekaarten

Dit levert de vereniging bovendien waardevolle vrijwilligers op. Eén van de modules van de Sport Club Academy is training geven. Daarnaast zijn er de modules clubhuiszaken, evenementen, marketing pr & communicatie, commissies en ICT. Er wordt gekeken welke leden van de sportvereniging de jeugd op de verschillende modules kan begeleiden. Iedere module is opgebouwd uit diverse niveaus; brons, zilver en goud. Om een niveau succesvol af te ronden en door te stromen naar een volgend niveau kunnen prestatiekaarten worden gehaald. Hiervoor geldt per prestatiekaart een minimum ureninzet. De experts beoordelen de jongeren op de bijbehorende competenties.

Groot voordel

Inmiddels maken vier sportverenigingen gebruik van het concept van de Sport Club Academy; de tafeltennisvereniging, een vollebalvereniging, badmintonvereniging en een dansschool. Niet alleen levert het deze verenigingen enthousiaste en waardevolle vrijwilligers, ook de jongeren hebben er groot voordeel van. Zo vond één jongere na zijn deelname aan de trainingsmodule het lesgeven zo leuk dat hij nu een opleiding aan de Pabo volgt.

Sport Club Academy staat genoteerd aan de MAEX, de maatschappelijke beurs die de waarde en behoeften van initiatieven inzichtelijk maakt. De MAEX is tevens een transactie-instrument dat investeren en participeren in deze initiatieven bevordert.

Meer weten?
Kijk op de website van MAEX en lees meer over de Sport Club Academy


Geplaatst op: 13 november 2017
Laatst gewijzigd op: 13 november 2017